“Ik kon niet anders dan haar instructies opvolgen.”

Hoe het begon

Toen Joy acht was, scheidden haar ouders. Noodgedwongen verbleef ze bij verschillende familieleden en buren. Ze was babysitter, deed de was en wat haar ook maar gevraagd werd. Als Joy terugdenkt aan haar zwervende bestaan van die jaren, zegt ze: “Ik voelde mij net een straathond. Ik leefde waar ik maar terecht kon.”

"Ik kon niet anders dan haar instructies opvolgen". Joy

het vertrouwen was tevergeefs

Een vrouw nodigde Joy en haar vriendinnen bij haar thuis uit. Ze dacht dat deze vrouw te vertrouwen was en hen wilden helpen, maar al snel voelde ze dat er iets niet klopte. Er waren meerdere personen in het huis. “Tot mijn verbazing vroegen ze mij om mijn kleren uit te doen. Ze zeiden dat er foto’s van ons samen gemaakt werden. Ik was bang en wist niet wat ik moest doen. We hadden geen keus, behalve om haar instructies op te volgen.”

Joy was 10 jaar toen het misbruik voor internetpornografie begon. Eerst begreep ze amper wat er met haar gebeurde. Maar zodra ze ouder werd, begon het door te dringen in wat voor verschrikkelijke situatie ze was beland.

een nieuw begin

Na zeven jaar van seksuele uitbuiting, ontdekte International Justice Mission het misbruik. IJM heeft samen met de politie een reddingsactie uitgevoerd om Joy te redden en de vrouw te arresteren die Joy haar ‘bazin’ noemde.

Joy was 17 jaar oud toen ze bevrijd werd en naar een veilige plek werd gebracht. Dankzij intensieve zorg en begeleiding, begon ze nieuwe hoop te krijgen. Ook haar dromen om weer naar school te gaan kwamen terug.

Slavernij moet stoppen. Strijd mee voor kinderen als Joy. Zij verdienen vrijheid!

*Joy heet in werkelijkheid anders.